Over de mindfulness training


aandachttrainingDe mindfulness training is gebaseerd op de methode ‘Aandacht werkt’ van Eline Snel.

De acht- tot tienweekse training leert kinderen en jongeren, dat zij even kunnen stoppen en op te merken wat er eigenlijk aan de hand is. Ze leren te ontspannen en pas te reageren vanuit rust en niet vanuit opwinding, onrust of heftige gevoelens. Ze worden zich ook bewust van afleiding en leren hoe ze zich opnieuw kunnen concentreren.

Dit wordt getraind met ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en yogaoefeningen.

De training wordt in een kleine groep van drie tot en met zes personen gegeven. De groepssamenstelling is afhankelijk van de leeftijd: 8-11(12) / 12-14 / 15-18 jaar. De bijeenkomsten duren ongeveer een uur en vinden eenmaal per week plaats, gedurende acht à tien weken (zie kosten).

Onderstaande boekjes van Eline Snel sluiten naadloos aan bij de kinder- en jongerentraining. Ze geven een mooi inzicht in mindfulness.

‘Stilzitten als een kikker’  ISBN 9789025902186 inclusief CD, een hulpmiddel voor de kinderen (8-12 jaar)om thuis mee te oefenen.

‘Ruimte geven en dichtbij zijn’  ISBN 9789025904456 inclusief CD, is bedoeld voor de ouders van jongeren (12-18 jaar).

De ‘Stilzitten App’, een mindfulness App voor jongeren, helpt om tot rust te komen en je te concentreren. Tijdens de trainingsperiode en ook daarna is deze App heel bruikbaar.