Over mij


Anja over mij

Ik ben Anja Woltring (1955) en werk met veel plezier in het Jeroen Bosch Ziekenhuis als kinderfysiotherapeut, gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie en psychosomatiek. Ik behandel kinderen en jongeren met incontinentieproblemen, obstipatie, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen en vermoeidheid. Deze klachten gaan vaak samen met spanningen en een verminderd concentratievermogen.

‘Groei Je Bewust’ is ontstaan nadat ik zelf de achtweekse Mindfulness Based Stress Reduction training had gevolgd. Het was bijzonder te merken dat aandacht trainbaar is. Daarmee groeit de bewustwording van wat zich in je lijf en hoofd afspeelt, van moment tot moment. Je bewust worden van dat wat er is, zonder te oordelen of iets te willen veranderen. Tevens leer je gedachten niet te verwarren met feiten, wat vertrouwen en rust geeft. Deze ervaring heeft er toe geleid dat ik de opleiding tot Mindfulness Kindertrainer in de methode ‘Aandacht werkt!’ van Eline Snel heb gevolgd en afgerond.

Mindfulness biedt een extra mogelijkheid om kinderen en jongeren die ‘niet lekker in hun vel zitten’ te helpen. Het leren ontspannen, aandacht te hebben voor wat je voelt, denkt en doet, maakt je bewuster en zorgzamer voor jezelf en anderen. Mijn lange ervaring als kinderfysiotherapeut sluit hier mooi op aan.

Vanuit mijn eigen praktijk ‘Groei Je Bewust’ verzorg ik mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren.
Echter, onlangs heb ik besloten deze activiteiten neer te leggen. Ik wil me volledig richten op mijn werk in het JBZ en natuurlijk ook op allerlei bezigheden daarbuiten.

Ik dank iedereen die mij geholpen heeft in het ‘Groeijebewust-proces’ en allen die interesse hebben getoond.

 

 

Certificering